LunaLunaLuna komt terug tijdens de Tilburgse Kermis: 17 t/m 26 juli 2020

  Open Call 2020

  Stichting Kultoer organiseert ook dit jaar de theaterkermis LunaLunaLuna in de Spoorzone tijdens de Tilburgse Kermis. Van 17 t/m 26 juli verandert de Burgemeester Brokxlaan in een waar rariteitenkabinet. LunaLunaLuna wil kunst naar de kermis brengen, door kunstenaars financiële middelen en een speelplek te bieden voor hun op de kermis geïnspireerde creatie.

  Wij nodigen jou uit om een nieuwe attractie of act te bedenken, die inspiratie vindt in de kermis.
  Minstens 1 ontwerp wordt verkozen en de bedenker krijgt daarvan een budget om ’t idee uit te werken.* Er is een jury die de inzendingen beoordeelt op de volgende punten:

  • Originaliteit
  • Op de kermis geïnspireerd
  • Op omzet gericht**

  Andere voorwaarden zijn dat ’t volledig zelfstandig in de buitenlucht moet kunnen staan, dat publiek er actief aan kan deelnemen, weinig stroom verbruikt en dat er een connectie is tussen vormgeving en inhoud.

  Lijkt je dit wat? Verblijd ons dan met je idee! Stuur jouw inzending uiterlijk 10 april in, binnen twee weken krijg je antwoord. We willen sowieso vier ontwerpen die afvallen belonen met een tegemoetkoming van €250. Wat we graag van je zouden ontvangen:

  1. Ontwerpschets
  2. Korte beschrijving
  3. Inschatting kosten materialen en arbeidsuren
  4. Verdienmodel (met inschatting eventueel elektriciteitsverbruik)

  Het budget kunnen we nog niet definitief vaststellen omdat er nog aanvragen voor ondersteuning lopen. Als je wat meer wilt weten, mail dan naar harrie@kultoer.nl en aan dit adres kun je ook je ontwerp mailen.

  NB: De tijden zijn onzeker, maar we zetten er op dit moment nog wel op in dat de Tilburgse Kermis door zal gaan. En dan gaat LunaLunaLuna ook door!

  *Als je een mechanische attractie bedenkt waar mensen in gaan, moet je er rekening mee houden dat die wegens technische keuringseisen dit jaar niet meer gerealiseerd kan worden, maar dat zou dan iets kunnen zijn voor volgend jaar.
  ** Denk bij je ontwerp ook aan een verdienmodel, LunaLunaLuna biedt jou straks een speelplek, maar tijdens de 10 dagen kermis moet je (of jouw bespeler/presentator/portier/boniseur) het geld ermee verdienen. Reserveer dus alvast de periode 17 tot en met 26 juli, opbouw 15 en 16 juli en afbraak 27 juli in je agenda.